L’olivera mil·lenària

Estás en: Inicio | L’olivera mil·lenària

Es tracta d’un tresor situat als voltants de la Serra d’Aitana, en el paratge conegut com Racó de Felip o Sobirà en el terme municipal de Gorga, allí es troba aquesta olivera peculiar de més de 2000 anys d’antiguitat, situat en un olivar en plena Vall de Travadell.

Per als veïns és un arbre màgic, impressionant tant pel seu port com per la seua altura però el que més sorprén és la seua llegenda. Encara que hui dia estiga abancalat, segles arrere els vilatans van decidir aprofitar el buit del seu tronc per a fer una casa dins de l’arbre. A poc a poc van ampliar algunes estades més i allí va viure una família durant anys. Prova d’això és la fotografia adjunta, de principis del segle XX, on la família apareix amb la seua casa-olivera. Hui queda l’estada del tronc amb la seua porta i les seues finestres, sent fins i tot refugi de pastors durant els dies de tempesta.

El tronc és espectacular, amb un perímetre de 13 metres, en el seu interior hi ha bancs on poden asseure’s perfectament quinze persones tal com ens ha explicat el seu propietari Juan Ferrandiz Soriano.

Es reconeix l’esforç del seu propietari per a mantindre viu un exemplar únic a Espanya, no escatimant hospitalitat a qualsevol viatger que vol visitar la seua olivera i que sintetitzen una cosa especial com és estar dins del cor de l’arbre perquè sentir el seu sostre d’arrels, els seus brots nous i la seua frescor mentre es contempla per la finestra la verdor de la vall de Travadell, és una experiència única que val la pena visitar.

Aquesta enorme olivera mil·lenària ofereix encara una gran producció d’olives, més de 200 quilos d’olives a l’any que testifica que gaudeix de bona salut. L’espectacular de l’olivera és una gran sala interior, que ens recorda els contes de fantasia i fabulas dels qui viuen dins d’un tronc.

Veure en el mapa

Interior Olivera milenaria

Olivera milenaria

Olivera mil·lenaria 1

Et pot interessar